domingo, 14 de diciembre de 2014

SPAM: Societat Protectora d'Animals de Mataró (Català)

         

SPAM: Societat Protectora d'Animals de Mataró

La Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) que treballa des de l’any 1971 amb l'objectiu d'acollir i emparar animals abandonats en els refugis i donar-los una segona oportunitat gràcies a l’adopció. 

La seva feina també és divulgativa: conscienciar la societat sobre la tinença responsable dels animals de companyia. 
Tasques de l'SPAM
 
Les tasques principals de l'Spam són les següents: 
  • Recollida i acollida d’animals perduts i abandonats: als centres d'acollida que gestionen, els ofereixen benestar i cures fins que són adoptats. Spam té una filosofia proteccionista, és a dir, lluiten per la vida de l’animal, sempre i quan no hi hagi patiment.
  • Gestió de colònies de gats de carrer: els esterilitzen, alimenten i tenen cura de la higiene i del control sanitari. 
  • Foment de l’adopció: Spam dedica molts esforços en la recerca d'adopcions: treballen per donar a conèixer els animals que necessiten una nova llar a través d’internet o de diverses accions i campanyes comunicatives. 
  • Apropen la ciutadania a la realitat de l'abandonament dels animals de companyia fent-los partícips del dia a dia dels refugis a través del voluntariat. 

Vull ajudar! 
 
Pots ajudar a l'Spam de moltes maneres! Aquí en tens algunes... 
  • Adopta: Els gossos i gats de l'Spam necessiten una segona oportunitat, una llar on oblidar els moments difícils i traumàtics de l'abandonament. 
  • Apadrina: Si no pots adoptar, pots Ajudar a fer front a les despeses dels animals del refugi, sobretot pel que fa a la seva alimentació. 
  •  Fes-te soci / Donatius: Una aportació mensual o puntual que facilita el suport econòmic per atorgar una vida digne als animals que viuen als centres: compra de medicaments, aliments, material veterinari, articles de neteja... 
  •  Acull: Alguns dels animals no poden estar al centre. Pots oferir-te a tenir-los a casa fins que trobin la seva nova llar. El dones molt més que un sostre. 
  • Voluntariat: Els animals del refugi necessiten persones que els cuidin, els passegin i els hi demostrin que els humans son fantàstics. 

TOTS ET NECESSITEN

En aquest moment, animals de tot el mon necessiten la teva ajuda. Fins i tot si no pots tenir animals a casa, o no pots col·laborar ja sigui monetàriament o amb voluntariat en alguna protectora ELS POTS AJUDAR

Simplement dona el valor que la vida d'un animal es mereix. Estudis científics demostren que els animals son intel·ligents i que tenen sentiments. Tracta'ls sempre amb aquest pensament al cap. Un cadellet o un gatet no es una joguina, sinó un petit esser viu que ha de jugar i aprendre. Les nostres mascotes no només necessiten menjar i medicina per a viure, necessiten educació i sentir-se estimats. Educar un animal pot ser difícil. Conviure amb un animal pot ser difícil. 

Pregunta't a tu mateix si estàs preparat. Ajuda als altres a fer-se aquesta pregunta. I sobretot, si les coses no van bé, busca ajuda en un veterinari. Els crits, la violència física i l'abandonament MAI son la resposta. *Imatges i informació cedida per la Protectora d'Animals de Mataró.